Завантаження

  • Формування статутного капіталу юридичної особи: реєстраційний аспект
Цей вміст захищений. Будь ласка, увійдіть у свій профіль та зареєструйтесь на курс для перегляду цього вмісту!

2 Comments

  1. Доброго дня!

    Звернувся учасник ТОВ з декількома питаннями щодо цього ТОВ, допоможіть будь ласка розібратися:
    1. у ТОВ 5 учасників, у Статуті вказані частки учасників у грн. та % (у відсотках: 0,1417% + 9,04% + 90,5417% + 0,1417% + 0,1417% = 100,0068 % т.т. більше 100%) у ЄДР інформація внесена у грн.
    Питання: чи потрібно вносити зміни до Статуту (якщо зазначити лише 2 цифри після коми то=100%), якщо потрібно як правильно сформулювати про що зміни?

    2. Один учасник частка якого 0,1417% помер 12.11.2022 спадкоємець спадщину на його частку не оформив, оскільки на запит нотаріуса щодо частки померлого в Статутному капіталі (СК) головбух відповів що померлий гроші до СК не вносив, т.я. ТОВ утворилося в результаті перетворення і частка померлого визначалася відповідно до належних йому акцій.
    Питання: Як бути за наявності такої відповіді бухгалтера щодо частки померлого учасника? Якщо спадкоємець не зможе оформити спадщину, чи можна виключити померлого учасника на підставі ч.2 ст. 23 і відповідно зменшити розмір СК на його частку (0,1417%)?

    3. Інший учасник частка якого 0,1417% хоче вийти з ТОВ, головбух відповів цей учасника також гроші до СК не вносив, т.я. ТОВ утворилося в результаті перетворення і його частка визначалася відповідно до належних йому акцій.
    Питання: Як виключити цього учасника?
    Дякую.

  2. Доброго дня!
    ТОВ хоче продати належне йому нерухоме майно, яке було передане єдиним учасником до статутного капіталу ТОВ за актом приймання-передачі (статутний капітал складається з грошового вкладу та не грошового-нерухоме майно).
    Питання: Який алгоритм дій нотаріуса, реєстратора у даному випадку?
    Дякую.

Залишити коментар